Uutispeleissä on tulevaisuus, ja nämä ovat sitä parempaa menneisyyttä

Vaikka uutispeleistä saattaa saada kohtalaisen viihdekeskeisen kuvan, se ei vastaa täysin todellisuutta. Eri medioiden, järjestöjen ja yhteisöjen sivuilla on tehty vakavasti otettavia pelejä sellaisista vakavista aiheista kuin ilmastonmuutos, köyhyys, demokratia, taide, lainsäädäntö, koulutus, konfliktit sekä tietysti itsensä kehittäminen.

spent.pngEsimerkkinä toimikoon tämä peli, (linkki) joka laittaa pelaajan huono-osaisen asemaan.

talla.pngTai tämä floridalaiskorruptiota valottava peli.

wh.pngOma lukunsa ovat ”oikeat” maksulliset yhteiskunnalliset pelit, kuten tämä, jossa pyritään Yhdysvaltain presidentiksi.

historia.pngVastaavaan tasoon pystyy myös tämä museoiden, järjestöjen, säätiöiden ja koulujen yhteisrahoituksena syntynyt Yhdysvaltain historiapeli.

Suppeahko otos antaa hyvän kuvan uutispeleistä, sillä monet pelit ovat keskittyneet budjetointiin niin kunnan kuin valtionkin tasolla, ja myös konfliktit ovat olleet käytettyä aineistoa. Lisäksi pelit ovat antaneet käyttäjälle muun muassa mahdollisuuden suunnitella rakennuksia julkisille paikoille tai kokeilla testata omaa oikeuskäsitystään suhteessa annettuihin rangaistuksiin.

Kansainvälisestikin suuret menestykset uutispelimaailmassa kuitenkin odottavat itseään, ja esimerkkeinä kiertävät usein samat, jopa vuosia vanhat pelit. Ikävä kyllä vähänkin kunnianhimoisempien pelien tekeminen tuntuu olevan useimpien suomalaismedioiden resurssien ulottumattomissa tai ainakin äärirajoilla.

Vastaus siis löytyy jostain muualta.

Tuskin kuitenkaan tästä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s