Uuden ajan toimittajan huoneentaulu 2

  1. Kun seuraavan kerran teet juttua, joka esittelee ongelman, pysähdy ja mieti, voisitko tarjota myös ratkaisua. Tai voisiko ratkaisu jopa olla koko juttusi kärki.

  2. Mitä nopeammin nimität yleisöäsi käyttäjiksi etkä lukijoiksi, sitä nopeammin alat tarjota heille muutakin sisältöä kuin teksti.

  3. Kirjoittajana sinun synnytettävä jotain sellaista, jonka ihmisen jakavat 30 sekuntia sen jälkeen, kun ovat aloittaneet lukemisen.

  4. Kävijämäärien lisäksi olennaista on myös sivulla palaavien kävijöiden määrä. Jos kävijäuskollisuus ei ole korkealla, tuotteesi ei ole kunnossa.

  5. Menestynyt tarina kertoo usein jostain itseään suuremmasta. Sekä meditaatio- että juoksublogin suurempi tarina voi olla esimerkiksi kilvoittelu kohti kuolemattomuutta.

  6. Tarvitsemme journalismia, joka iskee tajuntaan kuin vanhat klassiset tarinat, mutta näyttää ja tuntuu tulevaisuudelta.

  7. Yhteisöjen rakentaminen lähtee aina pienestä, johonkin asiaan intohimoisesti suhtautuvasta tai esimerkiksi samalla alueella asuvien ihmisten ryhmästä. Heistä alkaa kasvu kohti suurta yhteisöä.

  8. Digiajan ihminen ei enää ainoastaan lue, katsele ja kuuntele juttua, vaan hän myös kommunikoi sillä oman yhteisönsä kanssa. Tämä selittänee osaltaan henkilökohtaisen sisällön suuren suosion.

  9. Ehkä tärkein ja jopa ainoa asia, joka saa ihmiset palaamaan jonkin asian luo on muiden ihmisten läsnäolo. Ihmiset ovat valmiit maksamaan pääsystä yhteisöön.

  10. Löydä oma yleisösi, omat ihmisesi. Kukaan muu ei sitä enää tee.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s