Vice opettaa meille jotain tärkeää asenteesta

vice.png

 Vuorossa printistä vahvasti digimaailmaan  siirtynyt, silti omaa asennettaan vuosikymmenestä toiseen uhkuva Vice.

Vice

Vice on Kanadassa perustettu aikakauslehti, joka on nykyään paljon sijoitusrahaa kerännyt portaali.

Aiheet ovat miehisiä: murhia, teknologiaa, huumeita. Jakanut 11 eri nettikanavaan, eri brändiin (Vice, Vice News, Noisey, Morherboard, Broadly, Munchys, Vice Sports, The Creators Project, I-D, Fightland, Vice on HBO), jotka tarjoavat eri aiheita uutisista, musiikista, taistelulajeihin, ruokaan ja teknologiaan.

Perinteisessä sanomalehdessä Vicen eri brändit vastaisivat osastoja. Eri brändeistä tulleet jutut kootaan edustavaksi kokoelmaksi etusivulle Vice.com.

Nykyisellään Vice tuottaa myös liikkuvaa kuvaa, kuten minidokkareita HBO:lle:

Dokumenttien tyylissä olennaista on toimittajan vahva osallistuminen tapahtumiin (kuvassa Ben Makuch). Suomessa vastaavaa tyyliä viljelee  Arman Alizad Nelosella ja Jimillä esitettävissä sarjoissaan.
asetyyppi.png

Suomessa Vicen dokumentteja esittää Ylen tv2 ja Yle Areena ainakin vuoden ajan. Ylen mukaan  niissä liikutaan mm. lifestylen, teknologian, musiikin, ilmiöiden ja ajankohtaisten aiheiden maailmassa.

Vice on siis vienyt brändäytymisen huippuunsa. Jakamalla sisältö toisistaan erottuviin brändeihin vahvistaa kunkin yhteisöä ja mahdollistaa kullekin sivustolle sopivat ilmoitus- ja sponsorointisopimukset.

Vicesta on neljä eri kielistä versiota: englanniksi, italiaksi, ranskaksi ja Espanjaksi. Lisäksi eri tavoin kohdennettuja (pääsääntöisesti englanninkielisiä) sisältöjä yli kahteenkymmeneen maahan, mikä luonnollisesti mahdollistaa alueellisen mainonnan.

Vuonna 1994 perustettu Vice on tullut pitkän tien digitaalisen maailman jättiläiseksi. Se on onnekseen tiennyt aina, mikä koukuttaa lukijoita: asenne ja aitous. Ja digitaalisessa maailmassa nuo kaksi avua nousevat vielä mennyttäkin maailmaa tärkeämmiksi.  

Huom: tuoreella videolla ohjaaja Werner Herzogin kiinnostavia ajatuksia virtuaalitodellisuudesta.

Vicen laatua onkin rosoisuus, joka toimii nykyisessä nettimaailmassa siloteltuja juttuja paremmin. Vicen toimittajilla on oma äänensä ja he uskaltavat käyttää sitä.

Aiheet ovat tarkoin valittuja, kanavana toimii omien sivujen lisäksi myös Youtube ja Snapchat. Se käyttää myös taitavasti erilaisia aihesivuja – kuten ilmastonmuutossivusto Tipping point –  eli samoja juttuja kootaan eri aihealueiden alle. Usein sivustoilla toimii ”isäntänä” blogia pitävä toimittaja.

Eri brändeistä huolimatta Vice pitää huolta kohderyhmästään. Kaikki brändit puhuttelevat samaa, miehistä kohderyhmää, vain yhteisöjen intohimon kohteet vaihtelevat.

Vice tuntuukin uskovan, että tässä maailmanajassa toimii asenne ”vähemmän on enemmän”. Mutta se ”vähä” pitää olla mahdollisimman hyvää ja levitä mahdollisimman monessa välineessä.

 kysymys.png

 Pari olennaista kysymystä:

  1. Onko brändisi kunnossa? Ilman brändiä ei voi menestyä. Valitettavasti sen hoitaminen vaatii vaivaa. Bloggaajana – ja yhä useammin myös toimittajana – olet itse oma brändisi.

  2. Pidetäänkö sinusta toisenkin kerran? Kävijämäärien lisäksi olennaista on myös sivulla palaavien kävijöiden määrä. Jos kävijäuskollisuus ei ole korkealla, tuotteesi ei ole kunnossa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s